Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Stahl konyhája receptje: Buffalo csirkeszárnyak korianderes káposztasalátával

Stahl konyhája receptje: Buffalo csirkeszárnyak korianderes káposztasalátával
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 1½ kg csirkeszárny (kb. 18 darab)
  • 4 kávéskanál só
  • ½ kávéskanál cayenne bors
  • 3-4 púpos evőkanál finomliszt
  • a sütéshez kb. 1½ liter olaj

A Buffalo öntethez:

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál Tabasco szósz
  • ½ kávéskanál só

A coleslaw-hoz:

  • ½- ½ fej vörös és fehér káposzta, vékonyra laskázva (kb. 2x30 dkg)
  • 2 sárgarépa, gyufaszálnyira csíkozva
  • 1 lilahagyma, vékonyan felkarikázva, gyűrűire szedve
  • 1 zöldcitrom leve
  • só és frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál méz
  • 1 marék friss korianderzöld

A coleslaw öntetéhez:

  • 2 nagy tojássárgája (szalmonella ellen kezelt)
  • ½ dl olívaolaj
  • 1½ dl napraforgóolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db 8 cm hosszú friss gyömbér
  • ½ teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál zöldcitromlé
  • 1 teáskanál só
  • ½ dl tejföl
Elkészítés:

Íme Amerika, egy csöppnyi Ázsiával fűszerezve. Az Egyesült Államokban népszerű Buffalo chicken wings, azaz a fűszeres, sült csirkeszárnyak társa ezúttal nem a szokásos kéksajtos mártogatós. Helyette az ugyancsak amerikai káposztasalátával, a coleslaw-val tálaljuk, amelyet korianderrel, gyömbérrel és kevés zöldcitromlével egy pillanat alatt ázsiaira hangolhatunk. Mivel a colelsaw-nak jót tesz, ha hűtőben összeérnek az ízei, ezzel érdemes kezdeni.

Korianderes káposztasaláta

Első lépés

A kétféle káposztát, a sárgarépát és a lilahagymát egy hatalmas tálba tesszük. A sót, a mézet és a zöldcitromlevet kézi habverővel összevegyítjük és a káposztás keverékhez öntjük. Az egészet folpackkal lefedjük, majd hűtőben 30 perc alatt összeérleljük.

Második lépés

Ezalatt elkészítjük hozzá az öntetet. A tojássárgájákat elkezdjük kézi robotgéppel habosra keverni, és miközben folyamatosan keverjük őket, apránként hozzájuk csurgatjuk az olívaolajat. Miután szép, sűrű krémet kaptunk, tovább keverjük, és lassan hozzádolgozzuk a napraforgóolajat.

Harmadik lépés

A fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük. A gyömbért meghámozzuk, szintén finomra reszeljük. Mindkettőt belekeverjük az öntetbe, aztán jöhet a mustár, a zöldcitromlé, a só és a tejföl. Végül a korianderzöldet apróra vágjuk és azt is az öntethez adjuk.

Negyedik lépés

A káposztás keveréket leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Összekeverjük az öntetettel és lefedve hűtőbe tesszük 1 órára.

Buffalo csirkeszárnyak

Első lépés

A csirkeszárnyakat megmossuk, szárazra töröljük és az ízületüknél 3 részre daraboljuk. Az utolsó, legvékonyabb részre nem lesz szükségünk. A többi csirkeszárnyat egy nagy tálban alaposan összeforgatjuk a sóval és a cayenne borssal. Félretesszük, amíg elkészítjük hozzá az öntetet.

Második lépés

A Buffalo öntethez a fokhagymát megpucoljuk, finomra reszeljük. A vajat takaréklángon felolvasztjuk a Delimano Ceramica Prima szószos fazékban, aztán hozzáadjuk a fokhagymát, és 2-3 percig sütjük benne. A fokhagymás vajat ezután levesszük a tűzről, megsózzuk és hozzávegyítjük a Tabasco-szószt.

Harmadik lépés

A Delimano Ceramica Prima serpenyőben a sütéshez 3 cm-es rétegben olajat forrósítunk, amikor a thermo sensor pirosra vált, jelzi hogy az edény megfelelően felmelegedett.

Negyedik lépés

A csirkeszárnyakra ráhintjük a lisztet. Kicsit át is forgatjuk őket, hogy mindenhol legyen rajtuk vékony lisztes réteg. Ezután a csirkeszárnyakat 3 egyenlő adagra osztjuk, és adagonként 9-10 perc alatt ropogósra sütjük a forró olajban a Delimano serpenyőben.

Ötödik lépés

Ahogy megsült egy adag csirkeszárny, szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, gyorsan leitatjuk róla a felesleges olajat, majd átrakjuk egy nagy tálba. Rálocsolunk némi vajas, csípős öntetet és jól összeforgatjuk vele. Miután az összes csirkeszárny elkészült és a tálba került, jöhet rájuk a maradék öntetet, amellyel szintén összeforgatjuk az egészet.

4-6 adag lesz belőle!

Tekintse meg a videót itt.

Szerző :