Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Rukkolasaláta szezámmagos misoöntettel

Hozzávalók:
  • 6 Cups Arugula
  • ⅓ csésze
  • rizsecet
  • ¼ csésze olívaolaj
  • 1 evőkanál dió
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál macapor
  • 1 ek. lime-lé
  • 6 közepes szezámos kréker
  • 170 g csirke vagy más fehérjeforrás
  • ½  kicsi vöröshagyma

·       ½ kicsi vöröshagyma

Elkészítés:

Ha még soha nem evett misot, ideje megkóstolni a fermentált szójababot!

Na jó, a nevénél sokkal finomabb. A különös, sós miso hihetetlenül teltté teszi az ételek ízét, jellegzetes, de nem tolakodó ízthatást nekik. Ez az ízvilág sokkal komplexebb, mint bármilyen étel, amit az áruházak polcairól leemelünk. Gondoljon az ázsiai umami sóra.

Ebben a salátában a misohoz szezámot téve érhetjük el az ázsiai ízvilágot. Az öntetbe szezámolajat teszünk, és a szezám visszaköszön a ropogós „croutonban” is. Mostanában már a nagyáruházak Ázsia-részlegén is kapható miso, így könnyen beszerezhető. Én ne nagyon foglalkozzon a miso fajtájával... Ehhez a recepthez mindegyik pont ugyanolyan jó. A rukkola borsos íze teszi fel a koronát erre az ételre, amelyet ízlés szerint proteinnel is gazdagíthat 

Szerző : Nutriliving