A kosarad üres.

Próbáld ki a

Rukkola saláta szardellás öntettel

Total time : 20
Hozzávalók:

3 adaghoz:

  • 1 db M-es tojás
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
  • 3 szardella filé
  • ½ gerezd fokhagyma
  • só, tört színes bors
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek világos balzsamecet
  • 100 ml tejföl
  • Rukkola saláta (100 g)
  • koktélparadicsom (40 g)
  • friss parmezán vagy grana panado sajt (10 g)
Elkészítés:

A tojást, az olajat, a szardellát, mustárt, sót, borsot, aprított fokhagymát a Delimano Utile mixer poharába tesszük. Beleállítjuk a botmixer fejét, majd 1-1 másodpercre bekapcsoljuk, miközben felfelé emeljük a botmixert. Látható lesz, ahogyan elegyednek a különböző állagú folyadékok, hat-hét ismétlés után megkapjuk a tökéletes majonéz állagot. Ekkor belekeverjük a citromlevet, az ecetet, és a tejfölt is.

Tálalásnál a tányérba tesszük a rukkolát, a felezett paradicsomot, és a parmezánforgácsokat.Az öntettel locsoljuk meg.

Szerző : Rita Konyhája