Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Rántottás tortilla hússal

Rántottás tortilla hússal
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

4 személy részére:

  • 2 fej hagyma
  • 3 szár újhagyma
  • 40 dkg sonka
  • 1 szál kolbász
  • 7-8 tojás
  • só, bors, fűszerek ízlés szerint
  • 8 tortilla lap
  • vaj a pirításhoz
  • 40 dkg trappista
  • 20 dkg füstölt sajt
  • tejszín a mártáshoz
  • paradicsom vagy uborka a tálaláshoz

opcionálisan tehető hozzá vagy elvehető belőle bármi

Elkészítés:

Sokan úgy gondolják a palacsintasütő csakis egy funkciót tud betölteni. Palacsintát lehet benne sütni. Ami egy hatalmas nagy tévedés, mert számos finom fogás elkészítésére alkalmas, mint rántotta, omlett vagy akár tortilla. A Delimano Prima+ palacsintasütő kiváló eszköz, hogy ezt a mennyei reggelit elkészítsük.

A bevásárlást mindképp előző napra időzítsük, hogy reggel már csak a főzés öröme maradjon. Így a család a remek rántotta illatra ébredhet.

Lépésről lépésre

A kerámia palacsintasütő alkalmas arra, hogy olaj nélkül, ezáltal egészségesen megpiríthassuk a hagymát. Ízlés szerint rakunk bele sonkát, kolbászt, de bármivel ízesíthetjük, amit szeretünk. A tojásokat összeverjük, és ahogy egy omlettet is készítünk ráöntjük a megpirított hagymára. És ha kész, kitesszük egy tálba. A palacsintasütőt vékonyan kivajazzuk, a tortilla lapot rátesszük, és vastagon szórunk rá trappista és füstölt sajtot. Ha ez kész ráhalmozunk egy kis adagot az elkészített omlettből. Összehajtjuk, és mindkét felét alig 1 perc alatt ropogósra sütjük, amíg a sajt szét nem olvad benne. Ha van Delimano Prima+ szószos fazekunk, akkor abban csinálunk ízlés szerint sajmártást sajtból, tejszínből, fűszerekkel. Az elkészült sajtmártással megöntözzük az elészült tortillánkat. Remekül illik hozzá a friss paradicsom vagy uborka.

Szerző : Bányai Alexandra