Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Rántott csirkemell mangó mártással

Rántott csirkemell mangó mártással
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

A húshoz:

  • egy egész csirkemell filé,
  • só,
  • 3 tojás,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa,
  • zsiradék (olaj)

Mangós mártáshoz:

  • 1 érett mangó,
  • 100 g natúr krémsajt,
  • só,
  • 1 ek barackos vagy mangós balzsamecet (ha nincs, citromlé),
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • csipet stevia por (vagy kevés méz)
  • Elkészítés:

    Az életmódváltás szinte minden embernek gondot okoz. Nem szeretünk lemondani a megszokott ízekről, ételekről. A zsiradékokat viszont csökkenteni kell, hiszen a túlzott fogyasztása elhízáshoz, és egyéb társult betegségekhez vezet. A Delimano Dry Cookerben még rántott csirkemellett is tudunk készíteni pár csepp olaj hozzáadásával, így nem kell a diétás étrend során sem lemondani a kedvenc vasárnapi ebédünkről.

    Első lépés

    A csirkemellet vágjuk csíkokra, sózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk be. Tegyük a Delimano Dry Cookert a tűzhelyre, és forrósítsuk fel. TIPP: Fontos, hogy a főzőlap ne legyen szélesebb a serpenyő átmérőjénél. Akkor jó forró a serpenyő, ha a füle tövében lévő piros rész elkezd izzani, kivilágosodni. A serpenyő alját kenjük át maximum 1 kis ek olajjal. Fontos, hogy mindenhol kenjük át.

    Második lépés

    Tegyük bele a csirkemell csíkokat. Ne hagyjuk őrizetlenül, forgassuk folyamatosan. A leeső morzsák természetesen el fognak égni, feketedni, de ne aggódjunk, mert egy papírtörlő segítségével azonnal letörölhető, nem ég oda. A csirkemell pillanatok alatt megsül, így az egész menüvel 15 perc alatt végezhetünk. A mártáshoz tegyünk minden hozzávalót egy mixer tálba, és krémesítsük le. Köretként párolt rizst tudnék még ajánlani.

    A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

    Szerző : Rita Konyhája