Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Rácsos linzer

Rácsos linzer
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:
  • 450 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 390 g darált mandula
  • csipet só
  • 270 g cukor
  • 450 vaj
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom + 900 g sűrű szeder vagy ribizli lekvár
Elkészítés:

Első lépés

A lisztet keverjük össze a darált mandulával, a csipet sóval, és a fruktózzal. A száraz elemekbe morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a tojás sárgát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét is. Robotgép spiráljával, vagy villával dolgozzuk ki a tésztát morzsalékosra, majd az utolsó mozdulatokat hideg kézzel végezzük el. A tésztát csomagoljuk fóliába, és 1 órát pihentessük a hűtőben.

Második lépés

A tepsit béleljük ki sütőpapírral. TIPP: Sütőpapír nélkül sem ég meg a sütemény, de a sütőpapír megóvja a tepsi bevonatát a karcolásoktól a szeletelés során. A tészta 2/3-ad részét nyújtsuk ki kb. 4 mm vastagra, és tegyük a formába úgy, hogy legyen legalább 4 cm pereme. Töltsük meg a lekvárral.

Harmadik lépés

A maradék tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk 1 cm széles csíkokra. Ezekkel rácsozzuk be a süteményt. 165 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 35-40 perc alatt süssük készre. Légkeverés nélkül 175 fokon süssük.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája