Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Pikáns kínai sertés tojásos rizzsel

Pikáns kínai sertés tojásos rizzsel
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

A rizshez:

  • 1 csésze hosszúszemű rizs
  • 1 + ½ csésze víz
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 1 tk olaj (kókuszolaj vagy olíva)

A húshoz:

  • 1 ek olaj
  • 300 g sertésfelsál
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • csipet só
  • 3 ek + 1 dl víz
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 100 g bambusz konzerv (elhagyható)
  • 1 mk chili por
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • csipet nádcukor
Elkészítés:

A nátrium glutamátos, olajbűzös kínai büfés „kedvenceinket” otthon is könnyűszerrel elkészíthetjük. Delimano wok serpenyőben egészen kevés olaj hozzáadásával, egészséges kínai ételeket főzhetünk pillanatok alatt.

Első lépés

A rizst pároljuk meg másfélszeres sós vízben. Amikor készen van, hűtsük ki. Közben a húst vágjuk nagyon vékony csíkokra, és keverjük össze a keményítővel és 3 evőkanál vízzel úgy, hogy a ragacsos massza minden húsdarabot bevonjon.

Második lépés

A paprikát vágjuk csíkokra, az újhagymát is, a bambuszt csepegtessük le, a fokhagymát zúzzuk apróra. A wok serpenyőt hevítsük fel nagyon forróra, majd a kevés olajon süssük meg benne a felvert tojást. A fakanállal folyamatosan kevergessük a tojást, hogy pici darabokra essen, majd adjuk hozzá a párolt rizst, és forrósítsuk át. Majd tegyük félre egy tányérra, és tartsuk melegen.

Harmadik lépés

A Delimano wok serpenyőt egy konyhai papírtörlővel töröljük át, majd tegyük vissza a tűzre. Öntsük bele az olajat, hevítsük fel, és már mehet is bele a hús. Folyamatosan rázogassuk, keverjük, mert a keményítő könnyen odakaphat, illetve gombóccá állhat. A fokhagymát adjuk hozzá, hogy átjárja az íze a húst. Amikor szépen kifehéredett a hús, adhatjuk hozzá a paprikát először.

Negyedik lépés

2 perc múlva az újhagymát, és a bambuszt is keverjük bele. Fűszerezzük a chili porral, és adjunk hozzá 2 ek sötét szójaszószt és egy csipet cukrot. Végül öntsünk rá 1 dl vizet, és sűrítsük be egy perc alatt. Már tálalható is.

TIPP: A húst félig fagyott formában könnyen szeletelhetjük vékony csíkokra. A bambuszrügy helyett vékony csíkokra vágott sárgarépát is adhatunk hozzá. Az étel frissen „ragacsos” a keményítőtől. Újramelegítve a keményítő elveszti a kívánt állagot. Forraljuk fel, majd pici keményítővel kikevert vízzel állítsuk be újra a megfelelő állagot, ha nem frissen szeretnénk fogyasztani.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája