Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Parmezános csirkés palacsinta

Parmezános csirkés palacsinta
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 1 nagy csirkemell
  • 10 dkg parmezán vagy pecarino sajt
  • 10 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • só, bors és oliva olaj
Elkészítés:

Mindenki imádja az édes palacsintát, de eljött az ideje a sós/pikáns palacsintának. Ez a recept mindenkit elbűvöl majd.

Első lépés

Először reszeljük le a sajtot. Használhatunk parmezán vagy pecarino sajtot egyaránt, hiszen bármilyen kemény sajt megfelelő hozzá. Vágjuk a csirkemellet félbe, de az sem gond, ha 2 kisebb csirkemellet használunk. Fűszerezzük be a csirkét, és grillezzük meg az egyik oldalát. A grillserpenyő legyen forró, így a csirke szép pirosra sül, és finom ízt kap. Fordítsuk meg pár perc múlva, és figyeljünk rá, hogy jól átsüljön. Vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre.

Második lépés

Készítsük el a palacsinta tésztát. Keverjük a tejet az átszitált liszthez, mielőtt hozzáadjuk a tojást, majd az olíva olajat. Öntsük a tésztát a serpenyőbe, közepes fokozaton melegítsük, mert ezalkalommal nem szeretnénk, ha túl gyorsan megsülne a palacsintánk. Amikor elkezd sülni, szórjuk be reszelt sajttal a tetejét, majd tegyük rá a csirkemellet az egyik felére. Ha a palacsinta alja kezd ropogósra sülni, hajtsuk a húsra a másik felét, és készítsünk palacsinta szendvicset.

Harmadik lépés

Süssük tovább egy rövid ideig, majd fordítsuk meg ismét. Ha elkészült vágjuk a palacsintát 3 részre és finom vegyes salátával tálaljuk. A salátához is adjunk vékonyra szelt parmezán sajtot, így szépen kiegészíti ételünket. Próbáld ki ezt a receptet más hozzávalókkal is és reméljük adtunk egy kis inspirációt sós palacsinta készítéséhez.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :