Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Padlizsános nyúlragu burgonyalepénnyel

Padlizsános nyúlragu burgonyalepénnyel
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

A nyúlraguhoz:

  • 1 kg pecsenye nyúl,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1-2 ek kacsazsír,
  • 1 közepes padlizsán,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 2 paradicsom,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4-5 friss bazsalikomlevél,
  • 1 ágacska rozmaring,
  • só,
  • 1 tk fűszerpaprika

A burgonyalepényhez:

  • 1 kg burgonya,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 tojás,

4 adag készül belőle.

Elkészítés:

Első lépés

A hagymát aprítsuk fel, és a zsíron dinszteljük meg. A padlizsánt kockázzuk, a répát karikázzuk fel, a paradicsomot szeleteljük. A hagymára tegyük rá a tisztított nyulat, és fedő alatt pároljuk 6-7 percet.

Második lépés

Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket, fűszerezzük, és fedő alatt pároljuk addig, amíg a zöldségek levet nem eresztenek, meg nem puhulnak. Ekkor vegyük ki a húst, a zöldségeket pedig egy kis fűszerpaprikával együtt turmixoljuk le selymesre. Tegyük vissza a mártásba a húst, és pár percet főzzük együtt. A burgonyát hámozzuk meg, majd reszeljük le az apró lyukú reszelőn a fokhagymával együtt. A levét nyomkodjuk ki, sózzuk, és keverjük bele a tojásokat. A sütéshez Delimano palacsintasütőt használtam, ami tapadásmentes kerámia bevonatos. Ennek köszönhetően egy csepp zsiradékot sem kellett hozzáadnom a burgonyasütéshez. Ha ilyen sütője nincs, akkor érdemes olíva olajon sütni a lepényeket.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája