Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Olívás, citromos nyúl

Olívás, citromos nyúl
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • 500 g (fél) darabolt pecsenye nyúl vagy comb,
  • 1 ek olívaolaj,
  • 2 közepes fej főzőhagyma,
  • 1 dl száraz fehér bor,
  • 2 dl víz,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • ½ tört színes bors,
  • 1 mk provance fűszerkeverék, egy csillagánizs két „szirma” (nagyon kevés egyszóval),
  • 1 bio citrom,
  • 1 doboz szardellával töltött zöld olíva bogyó,

2 adag készül belőle.

Elkészítés:

Első lépés

A húst mossuk meg. Tegyünk 1 ek olívaolajat az edénybe, és fonnyasszuk meg benne a vékony szeletekre vágott főzőhagymát. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne piruljon meg.

Második lépés

Tegyük rá a húst, és kapassuk meg mindkét oldalát úgy, hogy a pórusok összezáródjanak. Öntsük fel borral, és hagyjuk, hogy az alkohol kipárologjon belőle. Ekkor öntsük fel vízzel, és adjuk hozzá a fűszereket, az olívát, a nyolc szeletre felvágott citromot, és a durvára szétnyomott fokhagymákat is. TIPP: Natúr olíva bogyóval is készíthető, de ez a minimális szardella igazán pikánssá teszi a ragut. A szardella mint fűszer jelenik meg ebben az ételben. A sóval óvatosan bánjunk, hiszen az olíva is sós. Fedjük le, és takarék hőfokon 30-35 perc alatt főzzük készre. TIPP: Amennyiben hőfokszabályozós a tűzhelye, állítsa be 80 fokra, mert a nyúlnak ez egy ideális hőfok. Ezt a ragut a Delimano kerámia bevonatos fazékban készítettem el. Ennek a fazéknak nagyon jó a hőelvezetése, alacsony hőfokon, gyorsan elkészül benne az étel. És nézzétek meg a fotót, semmi sem ég oda benne.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája