Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Olaszos palacsinta

Olaszos palacsinta
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

8 palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl ásványvíz
  • 1 csipet só
  • kb. 24 szem olívabogyó
  • olaj a sütéshez

A töltelékhez:

  • 2 mozarella
  • 10 nagyobb bazsalikomlevél
  • 3 paradicsom
  • ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés:
  • A lisztet a tojásokkal, a tejjel, az ásványvízzel és a sóval keverjük csomómenesre. Adjuk hozzá a karikára vágott olívabogyót (mi paprikával töltöttet használtunk).
  • Palacsintasütőben vagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd tegyünk bele kb. egy merőkanálnyi tésztát. Kb. omlett vastagságú legyen, ne pedig a „szokásos” palacsinta vékony. Közepes lángon mindkét oldalát megsütjük.
  • Miután elkészült megtöltjük a kis kockákra vágott paradicsommal, a rusztikusan tépkedett mozzarellával és a darabokra vágott bazsalikommal.

Szerző : Makay Judit