Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Mini palacsinta túróból, ribizlimártással

Mini palacsinta túróból, ribizlimártással
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 dkg simaliszt
  • 2 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 175 ml tej, (ha lehet házi)
  • 1 csipet bio vanília őrlemény, vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 1 evőkanál púpozott burgonyakeményítő

A mártáshoz:

  • 30 dkg ribizli
  • ízlés szerint cukor
  • 1 kiskanál keményítő
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 ek balzsamecet
Elkészítés:

A tészta

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliát és fehéredésig keverjük. A túrót, először villával összetörjük, majd hozzákeverjük a habos tojássárgájához. Majd apránként, hozzászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és felváltva adagolva a tejjel, simára keverjük. Majd hozzákeverjük az olajat is. A túró nedvességtartalmának függvényében, kell a liszt mennyiségét változtatni. Ha nedvesebb a túró, akkor több lisztre van szükség. Sűrű, habos masszánk kell, hogy legyen. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval és óvatosan, nagy mozdulatokkal, egyenletesen elkezdjük hozzákeverni a masszához.

Felhevített serpenyőben egy kanálnyi olajat eloszlatunk, majd egy-egy kanálnyi masszát elterítünk benne. Mindkét oldalukat szép pirosra sűtjük, ha nagyon gyorsan sülne, vegyük lejjebb a lángot alatta, nehogy hirtelen megégjen. Miután megsültek a palacsinták papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.

A mártás

A mártáshoz használhatunk más gyümölcsöt is pl. málnát, epret, áfonyát. Én ribizliből készítettem. A fagyasztott ribizlire szórtam két evőkanál cukrot, hagytam, hogy szobahőmérsékleten felengedjen, majd villával összetörtem és egy sűrű szövésű szűrőn átpasszíroztam.

Egy mártásos edényben felmelegítjük, beletesszük a fahéjat, a szegfűszeget és a balzsamecetet, majd ízlés szerint adunk még hozzá cukrot. Egy kis edényben, egy evőkanál vízzel elkeverünk egy kiskanál keményítőt és ezzel besűrítjük a mártást, hagyjuk felforrni, majd levesszük a tűzről.

Hagyjuk kissé hűlni, majd a palacsintákhoz kínáljuk.

Szerző : Szabó Veronika