Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Mediterrán fűszeres csirkemellfilé

Mediterrán fűszeres csirkemellfilé
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

csirkemellfilé, reszelt sajt

A páchoz:

  • rozmaring
  • bazsalikom
  • római kömény
  • koriander
  • olíva olaj
Elkészítés:
  • A csirkemell szeleteket vékonyra klopfolom, és 24 órára bepácolom egy fűszerkeverékből (rozmaring, bazsalikom, római kömény, koriander) és olívaolajból álló pácba helyezem 24 órára.
  • Sütés előtt alaposan lecsöpögtetem az olajat, éppen csak annyi marajon a húson, amennyi a fűszert megfogja, és további zsiradék hozzáadása nélkül a tepsibe fektetem a hússzeleteket.
  • Villanysütőben 7-8. fokozaton sütöm 20-25 percig, majd reszlet sajtot olvasztok rá.

Köretnek modenai ecetes zöldsalátát és pizzakenyeret készítettem.

A húst Delimano kerámia tepsiben sütöttem. Az égett fűszeres olajat és sajtot melegvízzel, súrolás nélkül tökéletesen tisztára lehetett mosni!

Szerző : Ney Péter