Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Marharagu spárgával

Marharagu spárgával
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:
  • 60 dkg marhahús
  • 1 db paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • ízlés szerint só
  • 6 dkg bacon, vagy füstölt szalonna
  • 1/2 csokor zöld spárga
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • ízlés szerint frissen őrölt feketebors
Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát vékonyan felszeletelem, az újhagymát centis darabokra vágom, a paprikát ujjnyi vastagra, a zöldpaprikának az erét is eltávolítom, hogy ne legyen nagyon erős, a paradicsomokat gerezdekre, a spárgát pedig 2 centis darabokra vágom.

A bacon szeleteket két ujjnyi szélesre szeletelem, kisütöm a zsíron, majd a vékony csíkokra vágott marhát, hagymát és fokhagymát is hozzáadom, és együtt pirítom. Sózom, borsozom, és meghintem majoránnával és köménnyel.

Miután a hús kissé megpirult, hozzáadom a lisztet, ezzel is pirítom pár percig, majd felöntöm egy kevés vízzel és fedő alatt puhára párolom. Ilyenkor, ha a hús nem akar puhulni, cselhez folyamodom, beleteszem a kisebbik kuktába és fél óra alatt, puha, omlós lesz a hús.

Majd visszateszem a magasabb falú serpenyőbe és úgy folytatom a főzést. Mikor a hús már kellően megpuhult, hozzáadom a többi zöldséget és pár perc alatt készre főzöm. Szeretem, ha a zöldségek ressre, azaz roppanósra párolódnak, mert így még megőrzik vitamin tartalmukat és van mit harapni az ételben.

Szerző : Szabó Veronika