Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Málnahabos csokoládétorta

Málnahabos csokoládétorta
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:

(a Delimano szív alakú sütőformához, vagy 9 db mini felfújt formához)

A tortaalaphoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 85 g vaj
  • 4 tojás fehérje
  • csipet só
  • 4 tojássárga
  • 85 g nyírfacukor
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • ½ mk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 200 g light natúr sajtkrém
  • 70 nyírfa porcukor
  • 120 g málnavelő
  • 1 zacskó zselatin fix
  • 300 ml tejszín
  • + málna

A mázhoz:

  • 50 ml víz
  • 60 g nyírfacukor
  • 1 mk ecet
  • 100 g étcsokoládé
  • 40 g vaj
Elkészítés:

A tészta

A lisztet keverjük ki a szódabikarbónával. A tojásfehérjéket a csipet sóval verjük kemény habbá. A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig. A tortaalaphoz a csokoládét olvasszuk fel a vajjal. Majd keverjük bele a tojáskrémet. A krémhez keverjük a szódabikarbónás lisztet, majd kisebb porciókban óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. A szív alakú formát nagyon vékonyan kikenjük olvasztott vallaj, majd 155 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha elkészült, vegyük ki a formából, fordítsuk meg, és egy rácson hagyjuk teljesen kihűlni. TIPP: Ha mini tortákat szeretnénk sütni, akkor a felfújt formákat kenjük át alaposan olvasztott vajjal, majd holland kakaóporral hintsük be alaposan. A torták kb. 20 perc alatt kisülnek így.

A krém

A krémhez a szobahőmérsékletű sajtkrémet kikeverjük a porcukorral, és a magoktól átszűrt málnavelővel. Belekeverjük a fixálót. A tejszínhabot verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a krémbe. A tortalapot vágjuk ketté, töltsük meg a krémmel. Hűtsük be.

A máz

A mázhoz készítsünk szirupot a vízből, cukorból, ecetből. Majd keverjük el benne a csokoládét. Legalacsonyabb hőfokon főzzük 5 percet. Végül keverjük el benne a vajat is. Ezzel vonjuk be a tortát. A krémbe egész málnaszemeket is tehetünk.

Szerző : Rita konyhája