Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Lucskos káposzta diétásan

Lucskos káposzta diétásan
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • 1 ek olíva olaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 300 g sertésfelsál,
  • 800 g friss, zsenge káposzta,
  • 250 ml sűrű tejföl,
  • 1 tk kukoricakeményítő,
  • pici kömény,
  • 2 babérlevél,
  • só,
  • 1 dl víz,
  • 1 tk tárkonyecet
Elkészítés:

A magyar konyhában a káposztás ételek nem tartoznak igazán a diétás kategóriába. Ám az alapanyagok tudatos megválasztásával, és megfelelő főzési eljárásokkal a hagyományos ízeket is elkészíthetjük zsírszegényebben, diétásabban.

Első lépés

A hagymát aprítsuk fel. A megmosott húst vágjuk kis kockákra. A zsenge káposztát is vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A Delimano Dry Cookerbe tegyünk kicsit kevesebb, mint egy ek. olíva olajt, inkább csak felet, és hevítsük fel.

Második lépés

Szedjük rá a húst, és a hagymát, sózzuk, a köménnyel, és babérral fűszerezzük, majd fedő alatt 6-7 percig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Majd szedjük rá a káposztát, és öntsük fel az 1 dl vízzel. Fedő alatt 12-13 perc alatt pároljuk meg az ételt. A tejfölt keverjük ki a keményítővel, majd habarjuk be vele az ételt. Utoljára 1 teáskanálnyi tárkonyecettel ízesítsük.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája