A kosarad üres.

Próbáld ki a

Lasagne

Hozzávalók:
  • 12 teljes kiőrlésű lasagne tésztalap
  • 450 g sovány marhahús darálva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 üveg paradicsomos-bazsalikomos tésztaszósz
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor 
  •  1 teáskanál szárított oregánó
  • Só és őrölt feketebors
  • 500 g reszelt mozzarella
  • 1 csomag
  • túró (450 g)
  • 2 tojás
  • 0,5 csésze reszelt parmezán
Elkészítés:

 Melegítse elő a sütőt 1 75°C-ra. Kb 10 perc alatt főzze ki a tésztalapokat. Keverje össze a fokhagymaport, az oregánót, a sót és a fekete borsot a marhahússal, majd a CopperLUX

serpenyőben pirítsa össze őket közepes lángon kb. 10 perc alatt. A marhahúsnak nem szabad rózsaszínűnek maradnia. Keverje össze a túró, a tojásokat és a parmezánt. Fektessen 4 tésztalapot a tepsi aljára, öntsön rá tésztaszószt, kanalazzon rá egy réteg marhahúst, erre pedig egy réteg cottage cheese kerül. Helyezzen egymásra még két ilyen réteget. Ha elkészült, öntsön a tetejére tésztaszószt és szórja meg reszelt mozzarellával. Fedje le a tepsit alufóliával, és tegye az előmelegített sütőbe 30 perce. Ezután távolítsa el a fóliát a tepsiről és süsse további 10 percig, vagy amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Szerző : CopperLUX receptkönyv