Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Körtés sütemény

Körtés sütemény
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • 120 g fehér liszt,
  • 80 g kukoricaliszt,
  • 1 zacskó sütőpor,
  • 100 g nádcukor, vagy 80 g xilit,
  • csipet só,
  • 2 tojás,
  • 125 ml natúr joghurt vagy kefir,
  • 60 ml olaj (nem ét és nem olíva, hanem valamilyen semleges ízű, pl. kókusz, de lehet olvasztott vaj is),
  • 1 citrom reszelt héja és leve, narancslekvár
  • 2-3 körte
Elkészítés:

Első lépés

Mérjük ki a száraz elemeket, majd keverjük össze. A folyadékokat szintén keverjük össze alaposan. Majd a nedves részt keverjük bele a lisztes keverékbe. A Delimano Dry Cookert nagyon vékonyan kenjük át olajjal, majd oszlassuk el benne a masszát egyenletesen.

Második lépés

Hagyományos villanytűzhelyen, 3-as fokozatra előmelegített lapra tegyük a lefedett serpenyőt. Kb. 25-28 perc elegendő a sütemény elkészüléséhez. De néha nézzünk rá, és ha azt látjuk a középső, lyukacsos rész peremén, hogy a kelleténél jobban sül, akkor vegyünk vissza a hőfokon. A közepénél egy kicsit jobban megsülhet, de a sütemény csodás lesz, erről az árulkodó kép is bizonyítékkal szolgálhat. Fedő nélkül hűtsük langyosra, majd kenjük át narancslekvárral. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája