Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Koreai csirke

Koreai csirke
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 500 g kicsontozott csirkecomb
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 250ml víz
  • 100g keményítő (kukoricakeményítő)
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál frissen őrölt bors
  • Napraforgó olaj a sütéshez
  • Őrölt chili paprika ízlés szerint
  • 4 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál szezámmag
  • ½ citrom leve
Elkészítés:

Első lépés

Pácolja be a húst a hagymába és a fokhagymába 30 percre. Ez alatt keverje el a tojást vízzel, keményítővel, sóval és borssal. Hevítse fel a Delimano® Dry Cooker™-t (a fogantyún lévő hő érzékelő pirosra változik) olaj és zsiradék nélkül. Pirítsa meg benne a szezámmagot, így érvényesülni fog az aromája.

Második lépés

Hevítse fel az olajat egy lábasban. Mártsa a tojásos keverékbe a hús darabokat, és tegye óvatosan a forró olajba. Süsse körülbelül 10 percig, amíg a hús ropogós és arany barna lesz. Itassa fel a húsról a felesleges olajat. Keverje össze a ketchupot a chili paprikával, a citromlével, cukorral és szezámmaggal fazékban, és forralja fel a keveréket. Öntse rá a húsra a szószt, és oszlassa el a húson alaposan. Forrón tálalja.

Szerző :