Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Karácsonyi gesztenyés sablé

Karácsonyi gesztenyés sablé
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:

30 db kekszhez:

  • 125 g liszt
  • 80 g vaj
  • 60 g gesztenyemassza
  • 35 g nádcukor
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • vanília kivonat pár csepp

a krémhez:

  • 100 g jó minőségű fehér csokoládé
  • 50 ml tejszín (hab)
  • 50 g gesztenyemassza
  • 20-30 g kristályos nádcukor
Elkészítés:

A tészta

  • A vajat, a tojás sárgáját, és a cukrot habosítsuk krémesre.
  • Majd morzsoljuk hozzá a gesztenyemasszát, és így krémesítsük tovább.
  • Vanília kivonattal ízesítsük.
  • Legvégül hintsük bele a lisztet is, és dolgozzuk össze.
  • A tésztát egy órát pihentessük a hűtőben.
  • A sütőt melegítsük elő 160 fokra, légkeveréses fokozaton.
  • A tésztát osszuk két részre, és mindegyikből formázzunk egy-egy 4 cm vastagságú rudat.
  • A rudakat forgassuk meg a nádcukorban, ettől még ropogósabb lesz a süteményünk.
  • A rudakból vágjunk 5 mm vastag korongokat, amiket ha kell, igazítsunk kör alakúra, és tegyük őket egy tepsire.
  • 15 percet süssük. Ha készen van, hűtsük ki. Hihetetlenül ropogós keksz lesz belőle.

A krém

A krémhez melegítsük fel a tejszínt, majd tördeljük bele a fehér csokoládét, és addig kevergessük nagyon alacsony hőfokon, amíg teljesen fel nem olvad benn. Ekkor egy kézi habverő segítségével keverjük bele a gesztenyemasszát a csokoládéba. Hűtsük le, majd tegyük a krémet a dekoráló eszközbe, és nyomjuk a kekszekre.

Szerző : Rita konyhája