Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Hideg cukkini és avokádóleves

Hideg cukkini és avokádóleves
Hozzávalók:
  • 2 közepes cukkini, hosszában felszeletelve
  • 1 megtisztított édes hagyma, félbe vágva
  • 1 ½ csésze alacsony nátriumtartalmú zöldséglé
  • 1 nagy uborka
  • 10 friss koriamderlevél
  • ½ citrom leve
  • ½ teáskanál tengeri
  • 1 közepes összevágott hámozott avokádó
  • ½ csésze zsírmentes görög joghurt
  • ⅛ teáskanál őrölt kömény
Elkészítés:

Dübörög a cukkiniszezon, minden piacon mindig kapható! Ha a legízletesebb cukkiniből szeretne főzni, olyanokat válasszon, amik nem túl nagyok, ugyanis a cukkini növekedés közben veszít az ízéből.

A cukkini különösen gazdag antioxidánsokban, C-vitaminban és rostokban, valamint összetett szénhidrátokban, melyek segítenek a tartós energiatermelésben, Ahhoz, hogy a cukkinik minél több tápanyagát megőrizze, legjobb, ha csak megpárolja, kicsit megfőzi, vagy nyersen fogyasztja őket.

Ezzel a nyárias recepttel megtapasztalhatja a cukkini összes jótékony tulajdonságát. Ritkán tesszük turmixitalokba, pedig tényleg nagyon finom!

Elkészítés

  • Grillen vagy rostélyon süsse puhára a cukkinit és a hagymát, majd hagyja őket kihűlni.
  • Amikor kihűltek, tegye őket a Nutribulletbe, öntse rá a zöldséglét, és röviden turmixoljon mindent össze.
  • Adja hozzá a köményt, a korianderleveleket, a citromlét, a sót és a fél avokádót, és újra turmixolja össze őket. Öntse át a levest egy üvegtálba, és tegye a hűtőbe egy órára.
  • Tálalás előtt keverje bele a görög joghurtot és a köményt, ettől lágy és ínycsiklandozó lesz a leves. A tányérokba szedett krémes leves tetejére szórja rá a maradék, apróra vágott avokádót.

TIPP:

A levesre tetszés szerint mást is szórhat, akár uborka- vagy hagymakarikákat is. Díszítheti apróra vágott korianderlevelekkel is.

Szerző : Nutriliving