Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Házi vanília fagyi

Házi vanília fagyi
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:
  • 6 db tojássárgája
  • 23 dkg cukor
  • 5,5 dl minél zsírosabb tej
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 1 db rúd vanília
Elkészítés:

A cukrot és a tojások sárgáját jól kikeverjük. Bele tesszük a vanília rúd kikapart magjait is. Hozzá adjuk a tejet és a tejszínt is, majd a vanília héját, és a kis rózsa maximumán folyamatos keverés mellett felforraljuk. Amikor éppen elkezdene forrni, elzárjuk a gázt és sűrűn megkeverve kihűtjük. (Ha valami oknál fogva főzés közben összetúrósodna, passzírozzuk át.) Egy nagyobb tálba tesszük és úgy be a fagyasztóba. Legalább 3-4 alkalommal kb. fél óránként jól keverjük át, majd hagyjuk rendesen megfagyni. Ezután lehet szépen adagolni kehelybe, tölcsérbe, kis tálba vagy a desszert mellé.

TIPP:

Ha igazán krémes, lágy fagyit szeretne készíteni, akkor használja a Delimano Clarity fagylaltgépet.

Szerző : Farkas Bernadett