Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Házi ketchup

Házi ketchup
Hozzávalók:
  • 1/2 kiló paradicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ sárga hagyma
  • ¼ csésze barnacukor
  • ¼ teáskanál fokhagymapor
  • ¼ teáskanál zellersó
  • ⅛ teáskanál allspice
  • ½ teáskanál tengeri só
Elkészítés:

A saját készítésű ketchup sokkal finomabb, mint a bolt, és igazán könnyen elkészíthető. Csak friss paradicsomokra és néhány olyan alapanyagra van szüksége, amelyeket egyébként is tart otthon.

Komolyan. A folyamat első része igényel némi időt, ugyanis az ecetet forralással szinte nullára kell redukálni, mert csak az ízére lesz szükség. De ha a forralással elkészült, már csak az alapanyagokat kell a Nutribullet poharában összeturmixolni, és már készen is van az egészséges, házi ketchup.

Ha saját maga készíti el ezt a sokoldalúan felhasználható paradicsomszószt, csak a legjobb paradicsomok kerülnek bele, de cukor- és sótartalma is az Ön ízlését fogja tükrözni. Ebben a receptben nincsenek tartósítószerek, ezért a kész ketchupot a hűtőszekrényben kell tárolni, és néhány napon belül fel kell használni.

Elkészítése:

  • Közepes hőmérsékleten melegítse fel az olívaolajat egy kis serpenyőben, és adja hozzá a hagymát. Főzze puhára kb. 7 perc alatt.

  • Adja hozzá a többi összetevőt, majd forralja fel a keveréket. Ezután néha megkevergetve rotyogtassa alacsony hőmérsékleten kb. 1 órán át.

  • Hagyja kihűlni, majd öntse a nagy turmixpohárba és turmixolja simára.

Szerző : Nutriliving