A kosarad üres.

Próbáld ki a

Hamis 6 lapos krémes

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 csomag szalalkáli
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg kristálycukor
  • 6 db tojás
  • 3 csomag csokis pudingpor /főzős/
  • A tetejére:
  • vaníliás porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:

Oldd fel a szalalkálit az 1 dl tejben, majd gyúrd össze a tészta a többi alapanyagával. Formálj négy egyforma cipót a tésztából. Sűrűn lisztezett felületen nyújtsd ki a négy tésztalapot, majd sütőpapíron előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 perc alatt süsd készre.

A krémhez a tojásokat válaszd szét, a fehérjét kevés cukorral verd kemény habbá. A sárgáját keverd ki cukorral és pudingporral, majd add hozzá lassan a tejet és a felolvasztott vajat. Állandóan kevergetve sűrítsd be a krémet, majd óvatosan dolgozd bele a tojáshabot.

Még melegen kend meg a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, hűtőben tárold,  és csak másnap vágd fel! Tegyél tejszínhabot a tetejét és díszítsd gyümölcsökkel.

Szerző :