Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Hamburger piros húsú paprikával, mozzarellával és sütőtök chips-el

Hamburger piros húsú paprikával, mozzarellával és sütőtök chips-el
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:
  • 2 zsömle
  • 2 szelet Mozarella
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 sült piros húsú paprika
  • 2 szelet paradicsom
  • 2 nagy saláta levél
  • egy kisebb sütőtök fele
  • szükség lesz még sóra, borsra és oliva olajra
Elkészítés:

Ha otthon készítjük a hamburgert, egy dolog biztos, pontosan tudjuk majd, mit tettünk bele, valamint játszhatunk a különböző ízekkel is. Most egy egyszerű hamburger receptet mutatok be, egy nem hétköznapi töltelékkel.

Első lépés

Először elkészítjük a húst. Reszeljük le a fokhagymát, majd a hagymát. Egy tálban keverjük össze a darált húst a hagymával, fokhagymával, oregánóval, sóval és borssal. Tűrjük fel a ruhánk ujját, és kézzel alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat. Sok fasírt recepthez írnak elő tojást, vagy zsemlemorzsát, de mi reszelt hagymát használunk, így a fasírt könnyebb lesz, és egészségesebb kötőanyagot tartalmaz. Ha összekevertük a hozzávalókat, tegyük a hűtőbe rövid időre.

Második lépés

Aprítsuk fel a paradicsomot. Ez később a zsömlébe kerül majd. Ez után aprítsuk fel a sült paprikát, majd a mozzarellát, végül a sütőtököt vágjuk chips alakú darabkákra.

Harmadik lépés

Vegyük ki a húst a hűtőből, tegyük vágódeszkára és vágjuk 4 részre. 50 dkg darált húsból 4 hamburger fasírtot készíthetünk, de most csak 2-re lesz szükség. Formáljunk a hús keverékből golyót a kezünkkel, mielőtt megtöltjük őket. A töltéshez nyomjunk egy lyukat a fasírt golyó közepébe, töltsük meg mozzarellával és sült paprikával. Kézzel zárjuk vissza a lyukat.

Negyedik lépés

A húspogácsákat először gillen megpirítjuk, mielőtt a sütőbe tennénk. Ez mindkét oldalán lezárja a fasírtot, benntartja a tölteléket, szép színt, valamint finom ízt kölcsönöz a fasírtnak. Tegyük a fasírtokat a Delimano tepsibe a sütőtök chips-el együtt, melyet előzőleg sóval, borssal és olíva olajjal ízesítettünk. Süssük a sütőben 150 fokon 20 percig, míg a fasírtok megszilárdulnak, de ne süssük őket keményre…a chips is elkészül ennyi idő alatt.

Ötödik lépés

Tegyünk a fasírtot zsemlébe a salátával és paradicsommal együtt. Tálaljuk a rétegesen elhelyezett sütőtök chips-el. Ez a recept nem csak jól néz ki, de nagyon finom is. Ha nyáron készítjük, süssük a fasírtokat a grillen. Próbáld ki más fajta töltelékkel is!

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :