Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Gombás bulgur rizottó

Gombás bulgur rizottó
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:
  • 330 g vegyes gombakeverék (csiperke, vargánya, róka, stb.),
  • 1 ek olíva olaj,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • só, tört színes bors,
  • 120 ml száraz fehér bor,
  • 120 ml alaplé vagy víz,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 4-5 levél friss bazsalikom
  • + aszalt paradicsom, chorizo, chili pehely
Elkészítés:

A hagyományos zöldséges rizst válthatjuk ki egy bulguros recepttel. A bulgur egy teljes értékű búzatöret, ami sok élelmi rosttal látja el a szervezetünket. Delimano Dry Cookerben készítve az étel zsírszegényen készíthető el, ráadásul a zöldségek is pompásak maradnak benne. .

Első lépés

A vöröshagymát aprítsuk fel. A Delimano Dry Cookert kenjük ki a kevéske olajjal, majd hevítsük fel. Amikor a nyele tövénél lévő rész vöröses színű lesz, tehetjük is bele a hagymát, és dinsztelhetjük.

Második lépés

Adjuk hozzá a gombákat, sózzuk, borsozzuk, és lefedve 5 percet pároljuk. Majd szedjük rá a bulgurt, és először öntsük fel a borral. Reszeljük bele a fokhagymát is. Öntsük rá a vizet vagy alaplevet is, és fedő alatt közepes hőfokon pároljuk puhára. A bulgur, ami egy teljes értékű búza töret, sokkal gyorsabban megpuhul, mint rizs, és ráadásul sokkal egészségesebb is, hiszen nincs finomítva. Amikor elkészült, keverjük bele az ételbe a finomra aprított petrezselymet és bazsalikomot is. Tálaláskor aszalt paradicsomot, chorizot adhatunk mellé, szórjuk meg chili pehellyel. Húsok mellé köretnek is ajánlom. A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája