Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Gesztenye-krémleves muskotályos borral

Gesztenye-krémleves muskotályos borral
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 50 g saláta hagyma
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 15 g vaj
  • ½ ágacska friss rozmaring
  • 5 g szárított vargánya gomba
  • 250 g édes gesztenye massza
  • 200 ml tokaji muskotály
  • 500 ml alapjé
  • tört színes bors
  • 100 g arany mazsola + mandulalapok
Elkészítés:

Első lépés

A mazsolát főzzük fel a borral. A mandulát pirítsuk meg halványan zsiradék nélkül (én ismét a kedvenc Delimano serpenyőmhöz nyúltam ezért). A salotta hagymát vágjuk apró kockára, és a vajon és az olajon üvegesre dinszteljük. Dobjuk mellé a rozmaringot és a szárított vargányát is, ami ilyen formában fűszerként szolgál.

Második lépés

A gesztenyemasszát morzsoljuk rá a fűszeres hagymára, majd fokozatosan keverjük bele az alaplevet (vagy vizet). Forraljuk fel. Ízlés szerint borsozzuk, illetve beállíthatjuk a sósságát. Viszont arra figyeljünk, hogy a sós és édes ízek harmóniában maradjanak a levesben. A levesbe öntsük bele az átszűrt bort is., majd botmixerrel krémesítsük, habosítsuk a levest. Tálaláskor adjunk a leveshez a mazsolából, és a mandulalapokból. 15 perc alatt elkészül, érdemes frissen készíteni, és forrón tálalni, mint a borlevest.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája