Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Füge és dió fahéjas mártásban

Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Total time : 20
Hozzávalók:
  • 1 csomag szárított füge
  • egy maroknyi dió
  • 1 evőkanál fahéj
  • 3 evőkanál barnacukor
  • mascarpone sajt
  • 3 dl víz.
Elkészítés:

Az utolsó pillanatban állítanak be a barátaid vacsorára, és tudod, hogy valamilyen édességgel szeretnék befejezni az étkezést … Ezzel a recepttel boldoggá teheted a társaságot, és megalapozhatod a híred, mint kiváló szakács.

Első lépés

Egy lábasban melegítsünk vizet. Ahogy kezd melegedni, tegyük bele a cukrot és a fahéjat, majd kevergetve oldjuk fel őket. Édes, sűrű mártásra van szükségünk, ebben főzzük meg a fügét és a diót. Tegyük a fügét és a diót a vízbe. 10 percig főzzük.

Második lépés

Vegyük ki a fügét és a diót, és sűrítsük be a mártást, azaz a desszert felszolgálása előtt főzzük el a felesleges vizet. Helyezzük a fügét és a diót egy tálba, majd öntsük rá a mártást. Díszítésként tegyünk rá egy adag mascarpone sajtot, egy darab fügét és szúrjunk mellé egy fahéjrudat.

Ezt a desszertet az év BÁRMELY szakában kínálhatja, de én azt az időszakot ajánlom, amikor a friss fügének már nincs szezonja, de a szupermarketekben már lehet szárított fügét kapni. Hihetetlenül olcsó desszert, és jól fel tudja használni azt a szárított fügét, ami akár már évek óta ott áll a kamrában.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :