Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Földimogyorós sült zöldség

Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 40 dkg cukkíni
  • 1 piros húsú paprika
  • 5 dkg földimogyoró
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl zöldségleves
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • só, bors
Elkészítés:

Első lépés

A cukkínit és a paprikát mossuk meg, majd vágjuk vékony hasábokra.

Második lépés

A sózatlan földimogyorót olaj nélkül pirítsuk aranybarnára. A serpenyőt forrosítsuk fel ( thermo szenzor pirosra színeződése jelzi), öntsük bele az olajat, majd a cukkínit és a paprikát 3 percig pirítsuk benne.

Harmadik lépés

A meghámozott fokhagymát összenyomva adjuk a zöldségekhez. Keverjük bele a zöldséglevest, a szójaszószt és a mogyoróvajat, majd pároljuk 5 percig. Sózzuk, borsozzuk, végül szórjuk meg a mogyoróval!

Szerző :