Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Fokhagymás sütőtökleves

Fokhagymás sütőtökleves
Hozzávalók:
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál friss petrezselyem
  • 10 db megmosott, megszárított és apróra vágott zsályalevél
  • 1 teáskanál só
  • másfél kiló hámozott és kockára vágott sonkatök
  • 1 ½ csésze víz
Elkészítés:

Szeretné tudni, hogy hogyan tehetné még finomabbá a krémes sütőtöklevest? Úgy, hogy a sütőtököt a sütőben pirítja puhára, hogy a leves gazdag, karamellizált ízt kapjon!

Ez a laktató fokhagymás sütőtökleves átmelegíti a testét a hűvösebb napokon, miközben elegendő élelmi rostot juttat a szervezetébe, és segít a koleszterinszint csökkentésében, no meg az egészséges testsúly megőrzésében. 

Elkészítése

  • Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
  • Keverje össze az olívaolajat, a sót, a zsályát, a fokhagymát és a petrezselymet.
  • Tegye bele a felkockázott sonkatököt és forgassa alaposan át, hogy a fűszerek és az olaj mindenütt bevonják a zöldséget.
  • Öntse a tökkockákat sütőpapírral bélelt edénybe, és süsse 50-55 percig, amíg a tökhús meg nem puhul. Vegye ki a sütőből, és hagyja, hogy szobahőmérsékletűre hűljön. Meggyorsíthatja ezt a folyamatot, ha a tököt 10-20 percre a hűtőszekrénybe teszi.
  • Tegye a tököt a leveskészítő tartályba. Adjon hozzá vizet, és turmixolja krémesre a Nutribullet RX leveskészítő tartály 7 perces melegítőprogramján. 

Szerző : Nutriliving