A kosarad üres.

Próbáld ki a

Egészben sült csirke zöldségekkel

Hozzávalók:
  • 1 egész csirke
  • 400 g apró szemű burgonya
  • 1 zöldpaprika
  • 1 piros paprika
  • 1 cukkini
  • Egy maréknyi koktélparadicsom
  • 1 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • Kakukkfű és petrezselyem
  • Só és bors
Elkészítés:

 

Melegítse elő a sütőt 230°C-ra. Sóval és borssal fűszerezze be a csirkét kívül és belül is, majd tegye a CopperLUX Roaster sütőedénybe. A csirke belsejébe tegye be a kakukkfüvet és a petrezselymet. Egy nagy tálban keverje össze a póréhagymát, a sárgarépát és a burgonyát az olajjal, a sóval és a borssal. Terítse szét a csirke körül a zöldségeket, a burgonyák kerüljenek a tepsi széléhez, az egészet locsolja meg borral. Süsse a csirkét aranybarnára.

Körülbelül egy óra alatt sül meg, és akkor van kész, amikor a tűpróbával már csak színtelen szaft folyik ki a láb és a mellhús között.

Szerző : CopperLUX receptkönyv