Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Édesburgonyás, spenótos dhal

Édesburgonyás, spenótos dhal
Hozzávalók:

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 1 ek kókuszolaj
  • 50 g apróra vágott vöröshagyma
  • 50 g apróra vágott angolzeller
  • 1 csapott evőkanál madras curry fűszerkeverék
  • 200 g sárga lencse (megmosva)
  • 1 tk nádcukor
  • kb. 7-8 dl víz
  • 150 ml kókusztejszín
  • 250 g darabolt, megsütött édesburgonya
  • 1 marék bébi spenót
  • 1 db lime
Elkészítés:

Indiai lencsés egytálétel

Egy edényben felforrósítjuk az olajt, majd rászedjük a hagymát és az zellerszárat. Kis vizet öntünk rá, így nem ég le, hanem párolódik.
Hozzáadjuk a madras curryt, 1-2 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk az átmosott lencsét.
Felöntjük 6 dl vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a cukrot, és hagyjuk, hogy a lencse felszívja a vizet.
Majd hozzáadjuk a kókusztejet, és folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék vizet.

Ha megfőtt, belekeverjük a kockára vágott, előzőleg megsütött édesburgonyát is.
Akkor jó, ha a lencse puha, de nem esik szét.

Legvégül beleforgatjuk a friss spenót leveleket.
Tálaláskor lime lével, kókusztejszínnel ízesítjük még.

Szerző : Hadarik Rita