Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Diós petrezselyemkrém

Diós petrezselyemkrém
Elkészítési idő : 30
Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 2 csokor petrezselyem
  • 50 g pirított dió
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • ½ csapott mk só
  • 2-3 vékony szelet citromhéj
  • ½ citrom kifacsart leve
  • 100 ml extra szűz olívaolaj
Elkészítés:

Az olasz konyhában ismeretes pesto, és a francia konyha pistouja remek kísérői salátáknak, grillezett húsoknak és zöldségeknek. A pestoba kerül parmezán sajt, a franciák ezt kihagyják. A legismertebb pesto a bazsalikomos, de bátran lehet kísérletezni más zöldfűszerekkel is.

Az egyik ilyen kombináció lehet a dió és a petrezselyem is, ami a magyaros ízvilághoz igen közel áll. A mártás lehet rusztikusabb (darabosabb) állagú is, de ha egy krémesen selymes szószt szeretnénk készíteni, akkor érdemes egy profi aprítót bevetni a cél érdekében. A Delimano Nutribullet segítségével minden alig 30 másodperc alatt meg is valósítható.

Mindent beleteszünk a turmixpohárba, majd ráhelyezzük a motorra, és 30-35 másodpercig turmixoljuk.

Üvegbe zárva 4-5 napig hűtőben tárolható. Tehetjük salátára, sült zöldségekre, adhatjuk roston sült halakhoz, vagy csirkemell mellé is.

Szerző : Hadarik Rita