Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Diós omlett

Diós omlett
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • egy jó maroknyi dió
  • 4 tojás
  • 5 dkg vaj
  • só és bors
Elkészítés:

A franciák az omlett készítés mesterei. Annyi omlett receptjük van, ahány nap az évben. Ma diót teszünk az omlettbe, így egy nagyon finom változatát készítjük el a hagyományos receptnek

Első lépés

A friss diót törjük kis darabokra, de azért ne legyenek túl aprók. Törjük fel a tojásokat, majd sózzuk, borsozzuk. Most kezdjük készíteni az omlettet. A serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd tegyük bele a diót. Közepes-alacsony hőmérsékleten 4-5 percig süssük. Jó, ha érezni kezdjük a vaj és a dió illatát, de vigyázzunk, ne égessük meg.

Második lépés

Tegyük bele a tojást és keverjük össze mielőtt elkezdjük sütni. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet, hogy ne égjen oda a tojás, és süssük alaposan át. Az omlettet egyszerűen csúsztassuk a serpenyőből a tányérra, és már ehetjük is!

A vaj, a tojás és a dió nagyon jól illik egymáshoz ebben a gazdag receptben. Az omlettből gyors, könnyű ebéd vagy reggeli készíthető. Ez a recept édes is lehet, ha cukrot teszünk a tojáshoz vagy a végén mézet teszünk rá.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :