Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Diós-cseresznyés rétes

Diós-cseresznyés rétes
Főzési idő : 20-25 perc
Elkészítési idő : 1 óra
Elkészítési idő : 90 perc
Hozzávalók:

Hozzávalók 1 rúd réteshez:

  • 3 lap friss Tante Fanny rétes
  • 25 dkg dió
  • 2-3 ek nádcukor
  • kb. 2-2,5 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg magozott cseresznye
  • 2 ek sűrű tejföl
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojássárga a kenéshez
Elkészítés:

A diót ledaráljuk, majd a cukros, citromhéjjal elkevert tejben sűrű krémmé főzzük. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. Benedvesítünk egy konyharuhát. A ruhára teszünk kiterítve egy réteslapot.

Az alsó réteget vékonyan megkenjük egy kis olvasztott vajjal kikevert tejföllel (vaj és 1 ek tejföl), majd erre teszünk egy újabb réteg lapot, azt is átkenjük, végül erre helyezzük a harmadik lapot is.

A rétes magunkhoz közelebb eső részére ráhalmozzuk a dió felét. Erre tesszük a kimagozott cseresznyéket, amiket befedünk a diókrém másik felével. A maradék tejfölt rácsepegtetjük a töltelékre.

A rétes két szélét visszahajtjuk, majd a nedves textília segítségével feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.

Szerző : Hadarik Rita