Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Datolyás sütőtök krémleves

Datolyás sütőtök krémleves
Hozzávalók:

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 200 g nettó sült sütőtök
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 g nagyobb darabokra vágott vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 60 d magozott datolya
  • 400 ml víz
  • 100 ml tejszín (vagy laktóz-érzékenyeknek rizstejszín)

+ dekoráláshoz snidling, pirított szezámmag

Elkészítés:

A Nutribullettel pompás krémlevesek készíthetők. Ősszel nem szabad kihagyni a sütőtököt sem, hiszen nem csak finom, de nagyon egészséges is. Egy krémleves akkor igazán jó, ha minden belevalója selymesen olvad a szánkban, ezért fontos, hogy tökéletes legyen a turmixolás. A Nutribullettel ez csodásan megvalósítható. Tartályában 3 adagnyi leves elkészíthető, csupán arra figyeljünk, hogy a pürésítendő hozzávalók ne legyenek forrók. Ha ezt a levest kipróbálja, garantáltan repetázni fog majd belőle!

TIPP: a sütőtököt korábban megsütjük, kihűtjük. Ha egy egész tököt megsütünk, természetesen lesz bőven maradék, amit magában elmajszolhatunk, vagy süthetünk belőle mondjuk egy finom süteményt.

Egy kis lábosban a hagymákat és a datolyát feltesszük az olajjal és 100 ml vízzel párolódni. Közben sózzuk. Kb. 5-6 percet pároljuk, majd kiöntjük egy tálba, langyosra hűtjük.

Végül a Nutribullet turmixpohárba öntjük az összes hozzávalót, és kb. 40 másodpercig pürésítjük.

Fogyasztás előtt melegítjük, és ízlés szerint dekoráljuk.

Szerző : Hadarik Rita