Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Cukkini omlett

Cukkini omlett
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 500 g kis méretű cukkíni
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál aprított majoranna
  • 2 tojás
  • Őrölt feketebors
  • 1 evőkanál vaj
Elkészítés:

Első lépés:

Vágja le a cukkinik végeit, és reszelje le őket nagy lyukú reszelőn. Keverje össze a cukkínit egy kávéskanál sóval, és hagyja állni egy félórát. Tegye át a cukkínit egy szűrőbe, és nyomja ki a levét.

Második lépés:

Egy tálban verje fel a tojásokat egy villával, és tegye bele a cukkinit. Forrósítsa fel (a nyélen lévő hő érzékelő pirosra változik) a vajat a Delimano® Ceramica serpenyőben, és tegye bele a cukkini keveréket, és terítse szét. Süsse addig, míg a tojás a széleken megsül. Ekkor vegye lejjebb a hőfokot, és süsse tovább addig, hogy a tojás még ne ugorjon össze, és a teteje még puha maradjon.

Harmadik lépés:

Rázza meg a serpenyőt, hogy az omlett elváljon az aljáról, és csúsztassa ki egy tányérra. Takarja le a tányért a serpenyővel, és fordítsa meg, így az omlett sült része lesz felül. Süsse ezt az oldalát is kb. 1 percig, majd tegye tányérra.

Kissé hagyja kihűlni, vágjon belőle háromszögeket, és tálalja salátával.

Szerző : Delimano