Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Citromos szelet

Hozzávalók:
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 csésze sima liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • ¼ csésze porcukor
  • ⅛ kávéskanál
  • 2 tojás
  • tojássárgája
  • ¾ csésze cukor
  • ½ csésze citromlé
  • ½ teáskanál citromhéj
  • 3 evőkanál sima liszt

 

Elkészítés:

"Ez a citromos szelet recept Anyukám legjobb receptjei közül való. Azt szeretem, ha vele kettesben süthetem, és erre gyakran sort is kerítünk, mert egy napnál tovább sosem tart ki, miután elkészül. Minden falatból árad a frissen facsart citrom zamata."

A tölteléket nagyon egyszerűen, néhány perc alatt el lehet készíteni a NutriBullet segítségével. Amikor kihűlt, megszórjuk a sütikockákat egy kis porcukorral, hogy egy leheletnyit megédesítsük a citromot, és hogy szemet gyönyörködtetőek legyenek!

Ügyeljen arra, hogy csak a teljesen kihűlt süteményre szórja a cukrot, különben az megolvad és máz lesz belőle.

Elkészítés:

  • Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra.
  • Kenjen ki egy 8x8-as sütőformát.
  • A tészta alapanyagait (az első 5 alapanyagot) tegye a robotgépbe, keverje össze
  • Tegye át a tésztát a sütőformába, és süsse 20 percig.
  • Vegye ki a tepsit a sütőből, és állítsa a hőméréskletét 150°C-ra.
  • Tegye a töltelék alapanyagait a keverőpohárba, és turmixolja össze őket.
  • Öntse a krémet a süteményre, és süsse tovább 30 percig.
  • Hagyja kihűlni, majd szórja meg a tetejét dekorcukorkával.
  • Hűtőben kell tárolni.

Szerző : Nutriliving