Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Citromos sült burgonya

Citromos sült burgonya
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:
  • 10 kisebb burgonya
  • 3 citrom
  • 10 dkg vaj
  • Sóra, bors és oliva olaj
Elkészítés:

A sült burgonya minden évszakban jó ötlet, de ha a tél közepén szolgálod fel köretként a barátaidnak vagy a családodnak, nem tévedhetsz nagyot. Mi most erős citromos ízt adunk a burgonyának.

Első lépés

Először is, meghámozzuk a burgonyákat. Én most kis darabokat használok, de használhatunk nagyobbakat is, amelyeket kisebb darabokra vágunk. Személyenként körülbelül 4-5 darabra lesz szükségünk. Ezután egy éles késsel vágjuk a burgonyákat másfél centis szeletekre. Ettől gyorsabban megsül, de a citrom, a vaj és a fűszerek ízét is jobban átveszi. A 2 citromot félbevágunk, majd félreteszünk.

Második lépés

Az előkészítéshez Delimano serpenyőt használok. A serpenyőben felolvasztunk a vajat és az olajat. Sózzuk, borsozzuk.Hozzáadjuk egy citrom héját. Beletesszük a burgonyát és hirtelen kisütjük. Minél jobban süssük és ízesítsük meg a burgonyát, mielőtt betesszük a sütőbe sülni. Adjuk hozzá a 2 citrom levét. Dobjuk bele a kifacsart citromokat és néhány rozmaring ágat.

Harmadik lépés

Eközben melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Süssük tovább a burgonyákat, amíg aranybarnák nem lesznek, majd tegyük át a Delimano tepsibe. Tegyük be a sütőbe 25 percre (200 fokra). Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és már tálalhatjuk is. Néhány szem burgonyát vágott felükkel fölfelé helyezzünk egy tányérra. Csirkével tálaljuk.

Végezetül friss citromot és egy rozmaring ágat tegyünk mellé. A citromos sült burgonya jól illik a bárányhúshoz, a csirkéhez, de főként a halhoz. Süsd őket ugyanabban a serpenyőben, mint a húst, hogy összeadódjanak a levek, vagy sütés előtt szórd meg pirospaprikával.

Tekintsd meg a recepthez tartozó videót is:

Ne feledd, hogy mindenki szereti a konyhai ötleteket! Így ha tetszett ez a recept, oszd meg ismerőseiddel!

Szerző :