Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Cézár saláta és a tökéletes cézár öntet házilag

Hozzávalók:

Hozzávalók az öntethez:

  • 2 db tojássárgája
  • 150 ml olaj (semleges ízű, hidegen sajtolt olaj, pl. chia, máriatövis, napraforgó)
  • 1/3 mk só
  • 2 ek fehérborecet
  • fél citrom leve
  • frissen tört bors
  • 1 db szardellafilé vagy ajóka
  • 1 tk magos dijoni mustár
  • 2 db kis gerezd fokhagyma
Elkészítés:

Készítsd el a legjobb cézár salátát házilag

Sokan azt mondják a salátákkal nem lehet jóllakni, de ez valójában nem igaz. A cézár saláta nem csak finom és egészséges, hanem laktató is, remek ebéd vagy vacsora minden évszakban. Ha szeretnéd lenyűgözni a családodat, készítsd el a legjobb cézár salátát saját öntettel.

Öntet:

Így készítsd el lépésről-lépésre az öntetet:

A tojások sárgáját tegyük egy keverőtálba egy csipet sóval.

Az olajt vagy az olajkeveréket mérjük ki.

Az olajt folyamatosan, lassan csepegtetve keverjük bele a tojássárgába addig, amíg a szósz kemény, majonéz állagú lesz.

Ezt követően keverjük bele az ecetet, és a borsot.

Egy kisebb keverőtálba tegyük bele a finomra vágott szardellát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, és a citrom levét. A villa segítségével paszta állagúra dolgozzuk.

Ezt a pasztát keverjük bele a majonézbe.

Saláta:

A klasszikus cézár salátát római salátalevéllel és pirított kenyérkockákkal szervírozzák.

Hozzávalók:

  • római,vagy jégsaláta (vagy jégsaláta)
  • toast kenyér
  • olaj
  • parmezán sajt

A salátaleveleket mossuk meg, majd itassuk fel róluk a nedvességet, és tépkedjük kisebb darabokra.

A kenyeret vágjuk kis kockákra, és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olajon.

A salátát keverjük össze az öntettel, szórjuk meg kenyérkockával, és parmezánforgáccsal.

A cézár saláta még izgalmasabb és tartalmasabb lehet grillezett csirkemell kockákkal, vagy akár füstölt hal szeletekkel együtt is.

Szerző : Hadarik Rita