Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Borscs leves fehérbabbal

Borscs leves fehérbabbal
Elkészítési idő : 60
Hozzávalók:

6 személyre:

  • 60 dkg tisztított, kockára vágott marhaszegy (vagy más marha leveshús)
  • 1 db sárgarépa (csíkokra vágva) 1 fej fokhagyma 1 db zellergumó (csíkokra vágva) Fél fej fejes káposzta (csíkokra vágva) 10 dkg száraz fehérbab 2 db cékla (csíkokra vágva) 3 db babérlevél 0,5 l céklalé 1 csokor kapor 3 cl ecet (10%) 2 ek. só 1 tk. őrölt bors
Elkészítés:

A marhaszegyet 3 liter hideg vízzel feltesszük főni a Delimano Smart Cook Vision gyorsfőzőben. Amikor felforrt, lehabozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a sót, borsot és a zúzott fokhagymát, majd lezárjuk a kuktafedővel. Egyes fokozatra állítjuk.

Fél óra elteltével hozzáadjuk a száraz fehérbabot, ismét visszazárjuk a magasnyomást biztosító fedőt, majd újabb félóra elteltével a zöldségeket és a céklalevet. A fedő levétele előtt ügyeljünk arra, hogy fokozatosan eresszük ki a gőzt a szelepen keresztül a kuktából. 15-20 perc múlva lehúzzuk a lángról, eltávolítjuk a fedőt, hozzáadjuk az ecetet és utánízesítjük, amennyiben szükséges.

Tejföllel és friss kaporral megszórva tálaljuk.

TIPP: Adjunk hozzá további szezonális zöldségeket, mint például a fehérbab, ami izgalmaz ízhatást és változatos textúrákat ad a levesnek. A kukta használatával a szárazbab előzetes beáztatása éjszakára feleslegessé válik!

Szerző : Györffy Árpád