Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Baconba tekert szűzérme chutney-val

Baconba tekert szűzérme chutney-val
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 45
Hozzávalók:

Chutney-hez:

  • 80 g vöröshagyma
  • 1 ek extra szűz olíva olaj
  • 400 g halványító zeller
  • 1 mk koriander mag
  • tört színes bors
  • 5 cm fahéj rúd
  • 1 ek édes chili szósz
  • 50 ml méz
  • 2 ek almaecet
  • 50 g arany mazsola

A húshoz:

  • 6 db szűzérme (kb. 400 g),
  • 6 szelet bacon,
  • só,
  • tört színes bors,
  • 120 + 200 ml száraz fehér bor
  • 1 tk paradicsompüré
  • 15 g vaj
  • 1 rozmaring bóbita
  • + adagonként 2 szem kisebb burgonya
Elkészítés:

Első lépés

A chutneyhoz az aprított hagymát kezdjük el dinsztelni az olajon. Adjuk hozzá a koriandermagokat, a fahéj rudat is, hogy jobban kiengedjék az illóolajaikat a fűszerek. A zellert vágjuk kicsi szeletekre, majd adjuk a hagymához a mazsolával együtt. Sózzuk, borsozzuk, pár percet dinszteljük, majd öntsünk alá egy deciliter vizet, és fedő alatt pároljuk roppanósan puhára.

Második lépés

Ha ez megvan, adjuk hozzá az almaecetet, a chili szószt, a mézet, és forraljuk be. A szűzérméket kenjük át vékonyan olíva olajjal, borsozzuk, majd tekerjük körbe a bacon szeletekkel. Egy fogpiszkálóval tűzzük őket össze. Egy kerámia bevonatos serpenyőben (ajánlom a Delimano márkát) süssük minden oldalukat 2-2- percig magasabb hőfokon, hogy szép kérget kapjanak a felületeik. A húsok mellé dobjunk egy kis friss rozmaring bóbitát, ettől még ízesebb lesz. Majd öntsük alá a bort, vegyük vissza a hőfokot, és fedő alatt pároljuk 5-6 percet.

Harmadik lépés

A burgonyákat sütőben süssük meg héjastól. Amikor a hús készen van, vegyük ki, és tartsuk őket melegen. A visszamaradt pecsenyelére öntsünk még 200 ml bort, forraljuk be felére, adjuk hozzá a paradicsompürét, és a vajat. Sózzuk, borsozzuk. Ezzel a szósszal tálaljuk majd a húst.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája