Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Almás röszti

Almás röszti
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

A rösztihez 2 fő részére:

  • 200 g burgonya
  • 200 g savanykás alma
  • 1 pici chili
  • 450 vaj
  • pár csepp citromlé
  • 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő (gmo mentes)
  • 2 tk olíva olaj (ha Delimano serpenyőben sütjük)

Az öntethez:

  • 1/3 csokor friss petrezselyem,
  • 2 ek extra szűz olíva olaj,
  • ½ citrom leve

Továbbá:

  • 220 g véres hurka,
  • saláta
Elkészítés:

A röszti egy remek burgonyás köret, ami kívül ropog, belűl krémesen olvad szét a szájban. Ugyanakkor igencsak oda kell figyelni a sütésekor, hogy ne kapjon le a rösti két fele. Meg kell tudni a sütés során fordítani, és ízlésesen tálalni. A Delimano serpenyőben tökéletes rösti pogácsákat készíthetünk egészen minimális olaj hozzáadásával. Egyszerűen csak spricceljünk kevés olajt a serpenyőbe, forrósítsukk fel, és már süthetjük is. Figyeljünk arra, hogy ne túl magas hőfokon süssük a röstiket, mert akkor a külseje odakaphatna, a belseje pedig nyers maradna.

Első lépés

A burgonyát és az almát hámozzuk meg, majd reszeljük le. Tegyük őket egy textilbe, és csavarjuk ki a levüket. Adjuk hozzá az aprított chilit, sózzuk, locsoljuk meg citromlével, és keverjük bele a keményítőt.

Második lépés

Közepesen magas hőfokú serpenyőbe tegyünk 4 röstit, amiket kb. fél cm vastagra formázzunk. Süssük minden oldalukat arany barnára. Közben vágjuk kb. 2 cm vastag szeletekre a hurkát, és forró serpenyőben süssük meg minden oldalukat ropogósra. Az öntethez nagyon finomra aprítsuk a petrezselymet, és keverjük el az olajjal, és a citromlével.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Szerző : Rita Konyhája