Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Almás-diós palacsinta karamellel

Almás-diós palacsinta karamellel
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 2 csipet só
  • 3 evőkanál barna nádcukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg teljes őrlésű tönkölyliszt
  • 5 dl tej, (ha lehet házi)
  • 4-5 dl szódavíz

A töltelékhez:

  • 6 db közepes alma
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0,5 dl almapálinka

A karamellhez:

  • 5 evőkanál cukor
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej
Elkészítés:

A liszteket tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, a tojásokat, az olajat, és először kevés tejjel elkezdjük összekeverni, míg galuskatészta állagúvá válik. Majd apránként adogatva a tejet és a szódavizet folyamatosan kevergetve, sima palacsita tésztává keverjük. Mikor ezzel készen vagyunk a tésztát fél órát pihentetjük. Addig elkészítjük az alma tölteléket.

Az almákat megtisztítjuk, negyedeljük, és kisebb szeletekre vágjuk. A vajon megpároljuk, közben hozzáadjuk a megmosott mazsolát és cukrot és a pálinkát. Mikor az alma megpárolódott hozzáadjuk a fahéjat és jól összekeverjük.

A tésztát a pihentetés után, pici olajjal kikent palacsinta sütőben egymás után kisütjük.

A cukrot megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és jól egyneművé keverve, hozzádjuk a tejet és addig forraljuk, míg teljesen sima lesz. Tálaláshoz, kissé felmelegítjük, míg újra folyóssá válik.

A palacsintákra szórunk egy kanálnyi darált diót, ráteszünk egy kanálnyi párolt almát, elsimítjuk és négybe hajtva a tányérra tesszük, megszórjuk egy kevés porcukorral és megcsorgatjuk ízlés szerint a karamellel.

Szerző : Szabó Veronika