Az Ön kosara üres.

Próbálja ki a

Áfonyás palacsinta

Áfonyás palacsinta
Főzési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : Nincs megadva
Elkészítési idő : 20
Hozzávalók:

(2 főre)

  • 150 g liszt
  • 13 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg áfonya
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. cukor
  • erdei gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítés:

Ez az egyik kedvenc családi recept, mert mindenki imádja a palacsintát. Ma ezt a hagyományos, mondjuk úgy, amerikai palacsintát készítjük el. Szerintem a gyerekek hálásak lesznek ezért a receptért.

Első lépés

Kezdjük azzal, hogy egy tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, és a tejjel. Az összetevőket addig kevergetjük lassan, míg teljesen elvegyülnek. Hozzáadjuk az olajat, és folyamatosan keverjük. Használhatunk robotgépet is, hiszen az megkönnyíti a dolgunkat. Körülbelül 5 percig keverjük a tésztát. Ha a tészta túl híg, adjunk hozzá egy kevés lisztet; ha túl sűrű, hígítsuk tejjel.

Második lépés

Ha a tészta elkészült, adjuk hozzá az áfonyát, és keverjük ki ismét. Félbe is vághatjuk az áfonya szemeket, mielőtt a tésztába tesszük. Én egészben szeretem őket, de ez csak ízlés kérdése. Melegítsük fel a palacsintasütőt közepes fokozaton, és egy kanállal próbáljuk meg kör alakban belecsorgatni a tésztát. A forma nem igazán számít, mert a palacsinták ettől függetlenül is finomak lesznek. Oldalanként kb. 3 percig süssük a palacsintákat. Akkor sültek át, ha mindkét oldaluk egyenletesen aranybarna lett.

Harmadik lépés

Tálaljuk rögtön kedvenc édes öntetünkkel. Én erdei gyümölcsökkel tálalom, de bármilyen csokoládé öntettel is isteni. A mosogatás nem gond, mert a Delimano edények tisztítása csak néhány másodperc.

Tekintse meg a recepthez tartozó videót is:

Szerző :