tooltip after the triger
tooltip after the triger
Rendelés az alábbi számon:
06-1-505-6297

Körtés sütemény

Szerző: Rita Konyhája

Étel típusa: Desszert

Főzési idő: 45 perc


Hozzávalók:

120 g fehér liszt,
80 g kukoricaliszt,
1 zacskó sütőpor,
100 g nádcukor, vagy 80 g xilit,
csipet só,
2 tojás,
125 ml natúr joghurt vagy kefir,
60 ml olaj (nem ét és nem olíva, hanem valamilyen semleges ízű, pl. kókusz, de lehet olvasztott vaj is),
1 citrom reszelt héja és leve, narancslekvár
2-3 körte

Elkészítés

Első lépés

Mérjük ki a száraz elemeket, majd keverjük össze. A folyadékokat szintén keverjük össze alaposan. Majd a nedves részt keverjük bele a lisztes keverékbe. A Delimano Dry Cookert nagyon vékonyan kenjük át olajjal, majd oszlassuk el benne a masszát egyenletesen.

Körtés sütemény Dry Cookerben

Második lépés

Hagyományos villanytűzhelyen, 3-as fokozatra előmelegített lapra tegyük a lefedett serpenyőt. Kb. 25-28 perc elegendő a sütemény elkészüléséhez. De néha nézzünk rá, és ha azt látjuk a középső, lyukacsos rész peremén, hogy a kelleténél jobban sül, akkor vegyünk vissza a hőfokon. A közepénél egy kicsit jobban megsülhet, de a sütemény csodás lesz, erről az árulkodó kép is bizonyítékkal szolgálhat. Fedő nélkül hűtsük langyosra, majd kenjük át narancslekvárral.

A receptet írta és készítette: www.ritakonyhaja.hu

Ajánljuk:

Kék szilikonzománcból készült külső bevonattal ellátott, csúcsminőségű tepsi tartós, CeramicaForte kerámiabevonattal. Az egészséges életmód hasznos kelléke Tapadásmentes, karcálló és könnyen tisztítható. Mérete: 35 x 27 cm

Csúcsminőségű anyagokból készült, környezetbarát és tartós CeramicaForte-bevonattal rendelkező 24 cm-es serpenyő, 20 cm-es wok, 24 cm-es szeletsütő és 24 cm átmérőjű üvegfedő egy készletben.

Szilikonzománc külső bevonattal ellátott, csúcsminőségű kovácsolt alumíniumból készült edénykészlet környezetbarát és tartós Delimano CeramicaForte bevonattal. A Delicia tapadásmentes, karcálló és tartós: sikerrel felveszi a versenyt a piacon kapható, többi tesztelt edénnyel. Az egészségtudatos ételkészítés hasznos kelléke. 6 edény egy szettben: 24 cm-es serpenyő, 26 cm-es ferde falú serpenyő, 24 cm-es szeletsütő, 24 cm-es üvegfedő, 26 cm-es sütőforma, 25 cm-es ferde falú palacsintasütő.